Jong PSV wint overtuigend van Telstar

Jong

De ploeg van Peter Uneken wist de eerste thuiswinst van het seizoen te pakken tegen Telstar. Jong PSV had weinig moeite met de Velsenaren en won overtuigend met 3-0.

Rustige eerste helft
Het bleef rustig op PSV Campus De Herdgang het eerste half uur. Beide ploegen waren aan het zoeken naar een doelpunt maar aan beide kanten van het veld bleef het net leeg. Robin Schoonbrood zorgde met een aantal knappe passes voor de hoogtepunten bij Jong PSV. Ook Kristófer Kristinsson was hard op zoek naar zijn eerste doelpunt in het rood-wit. Telstar kwam uit een vrije schietkans dichtbij de openingstreffer maar een goede reflex van Maxime Delanghe hield het Eindhovense doel schoon. Vlak voor rust had Ismael Saibari veel ruimte in het zestienmetergebied van de tegenstander maar zijn lage voorzet kwam net niet aan bij NIgel Thomas. Zonder doelpunten gingen beide ploegen de rust in.

Dominant
Vlak na de rust was het weer Thomas die dichtbij de openingstreffer was. Hij kreeg de bal heel dichtbij het doel toegespeeld maar wist uit een lastige positie niet te scoren. Ruim tien minuten na rust wist Thomas toch de ban te breken. Hij werd van dichtbij bediend en faalde niet, 1-0. Nog geen drie minuten later verdubbelde de stand. Kristinsson werd knap aangespeeld door Saibari en schoot zijn eerste doelpunt voor Jong PSV goed binnen. De ploeg zat in een dominante fase. Van dichtbij kwam Shurandy Sambo dichtbij het derde doelpunt maar hij kwam niet tot een goed schot. Ook Schoonbrood zag een inzet geblokkeerd worden. Daarna was de kans aan invaller Djenairo Daniëls die kon profiteren van een matige redding van de doelman van Telstar. Hij maakte gebruik van de situatie en scoorde ook zijn eerste voor Jong PSV. 3-0 werd de eindstand.

Delanghe; Sambo, Kreekels, Felipe, De Haas; Matuta (80’ Oostenbrink), Schoonbrood (86’ Mendonca), Kjølø; Saibari, Kristinsson (61’ Gloster), Thomas (61’ Daniëls).