Jong PSV wint opnieuw en verslaat MVV in enerverend duel

Jong

In de strijd om de vierde periodetitel nam Jong PSV het vanmiddag op tegen directe concurrent MVV Maastricht. Beide teams waren de afgelopen weken goed op dreef en dus werd het erg spannend op PSV Campus De Herdgang.

Vroege voorsprong
De eerste kans van de wedstrijd ontstond uit een voorzet van Jeremy Antonisse. Joël Piroe werd bereikt, maar de keeper van MVV kon redding bieden. In de 11e minuut kwam Jong PSV alsnog op voorsprong na opnieuw een voorzet van Antonisse. Piroe kwam bij de eerste paal voor zijn man en werkte met zijn hak de bal voorbij de keeper. Pas tegen het einde van de eerste helft werd MVV voor het eerst echt gevaarlijk toen een vrije trap op de lat eindigde. Met een ruststand van 1-0 bleef het spannend op PSV Campus De Herdgang.

Spannende tweede helft
Aan het begin van de tweede kreeg Piroe een grote kans, maar hij trof de paal. Niet veel later werd die misser dubbel zo duur toen Vincent Müller, in 56e minuut, via een lobje werd gepasseerd. Lang leek het daar bij te blijven tot de 79e minuut. Linksback Shurandy Sambo lobt vanaf ongeveer twintig meter de bal over de keeper. De wedstrijd leek daarna als een nachtkaars uit te gaan voor MVV toen invaller Manuel Angiulli een ellenboog uitdeelde en een directe rode kaart kreeg. Daarna zette Kristófer kristinsson de eindstand op het scorebord nadat Nigel Thomas hem de diepte in had gestuurd. Jong PSV wint met 3-1.