Jong PSV wint ook van FC Eindhoven

Jong PSV is ook in zijn vijfde duel in 2019 ongeslagen gebleven. Tegen FC Eindhoven werd de derde opeenvolgende zege geboekt in de Keuken Kampioen Divisie: 1-2. Daarmee nestelt de ploeg van Dennis Haar zich stevig in de top 5.

Moeizaam
Een kleine 3000 Eindhovenaren zagen de stadsderby uiterst moeizaam op gang komen. Door het felle druk zetten van de thuisploeg slaagde Jong PSV er in de eerste helft amper in al voetballend kansen te creëren. Enkel Zakaria Aboukhlal en Justin Lonwijk ontsnapten voor rust even aan de aandacht van de FC Eindhoven-verdedigers, maar tweemaal voorkwam een blok een echte kans. De thuisploeg, op hun beurt, was een enkele keer dreigend vanuit een standaardsituatie, maar doelman Mike van de Meulenhof hoefde eigenlijk geen redding van betekenis te verrichten.

Aboukhlal wordt gestuit door Klooster Aboukhlal wordt gestuit door Klooster

Ontbranding
Dat gold direct na rust wel voor collega-doelman Swinkels. De voormalig keeper van PSV tikte een schot van Joël Piroe knap uit de linkerhoek. Niet veel later stond Van de Meulenhof aan de grond genageld toen Kabangu met een omhaal de lat trof. Zo kwam het duel plots tot ontbranding en nog in dezelfde minuut zette Daniels FC Eindhoven met een droog schot op 1-0. Terwijl de thuisploeg nog vierde, trof Aboukhlal uit de eerste de beste aanval na die treffer alweer de paal. In de 63e minuut kon de aanvaller wel juichen, toen hij Jong PSV vanaf de stip langszij schoot: 1-1. Een kwartier voor tijd schoot Justin Lonwijk de beloften op voorsprong. De middenvelder die voor de winterstop wegens blessureleed niet in actie kwam profiteerde van een mispeer van Swinkels en rondde vervolgens bekwaam af: 1-2. FC Eindhoven zette daarna nog even aan, maar kon Van de Meulenhof niet meer in verlegenheid brengen.