Jong PSV wint in Helmond

Door een sterke eerste helft heeft Jong PSV drie punten gehaald bij de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Uitblinkers Sekou Sidibe en Mike van de Meulenhof trokken de winst over de streep.

Dubbelslag Sidibe
Vroeg in de eerste helft komt Claudio Gomes met het eerste gevaar van de wedstrijd maar zijn schot stuit op de Helmondse doelman. Jong PSV is de ploeg die de score opent nadat Robin Schoonbrood een goede pass op Sekou Sidibe levert die de bal binnen schuift. Schoonbrood nam tien minuten later de tweede goal voor zijn rekening. Jordan Teze legde de bal met een lage voorzet in de voeten van de middenvelder. Hij twijfelde geen seconde en maakte de 0-2 met een geplaatst schot. Sidibe bepaalde de ruststand. Hij tikte binnen vanuit de omschakeling op aangegeven van Amar Catic.

Helmondse comeback
Na de rust is Jong PSV tot twee keer toe gevaarlijk maar pogingen van Sidibe en Ngonge komen niet tot hun recht. Het is Helmond Sport die als eerste scoort na rust. Ferry de Regt werkt de bal binnen na een hoekschop. Later scoorde de Helmonders hun tweede, wederom na een hoekschop. De voorsprong van Jong PSV verkleinde naar slechts één doelpunt. Jong PSV werd op de been gehouden door een aantal knappe reddingen van Mike van de Meulenhof.

Opstelling Jong PSV: Van de Meulenhof; Teze (66’ De Haas), Soulas, Daverveld, Theunissen; Gomes, Schoonbrood, Ledezma (81’ Lauwers); Ngonge, Catic (38’ Mendonca), Sidibe.