Jong PSV wint dankzij geweldige invalbeurt Bakayoko

Jong

De inzet in de mini-lichtstadderby is groot, vooral voor stadsgenoot FC Eindhoven dat strijdt voor direct promotie. Jong PSV had het dan ook lang zwaar tegen het zwaargewicht uit de Keuken Kampioen Divisie. Invaller Johan Bakayoko bracht daar echter compleet verandering in.

Brilstand
In een goed gevuld Jan Louwers stadion was de beginfase voor FC Eindhoven, dat alsmaar loerde op de counter. Meerdere keren kwam Jong PSV, mede dankzij doelman Vincent Müller, met de schrik weg. Ook Jong PSV was dichtbij een openingstreffer met schoten van Mohamed Nassoh en Simon Colyn. Achterin had de defensie de zaken weer op orde gekregen. Waar het in de beginfase flink aanpoten was geweest kreeg de thuisploeg geen enkele kans meer. Jong PSV daarentegen was nadrukkelijk opzoek naar een doelpunt en had misschien zelfs een penalty verdiend toen Colyn in de zestien werd vastgehouden, maar de scheids besloot anders.

Geweldige invalbeurt
Begin tweede helft snelde Dante Sealy zijn directe tegenstander voorbij waarna hij hard uithaalde. Het net trilde hevig, maar alleen omdat de bal het zijnet had getroffen. Als een soort herhaling van de eerste helft was FC Eindhoven tot dan toe de bovenliggende partij geweest. Vanaf dat moment nam Johan Bakayoko, die erin werd gewisseld, de wedstrijd compleet over. Met twee geweldige afstandsschoten draaide hij de wedstrijd helemaal om. Als kers op de taart kopte Jenson Seelt de bal tegen de touwen voor de 3-0. FC Eindhoven pakte nog wel een doelpuntje mee, maar voor de tweede keer dit seizoen versloeg Jong PSV de stadsgenoot.

Müller; (79/Felipe) Touré, (88/Markelo) Comenencia, Seelt, Leysen; Kjølø, Tielemans, (57/Priske Flyger) Nassoh; (57/Bakayoko) Thomas, Colyn, (88/Kreekels) Sealy.