Jong PSV Vrouwen wint opnieuw

Vrouwen

Jong PSV Vrouwen ontving op PSV Campus De Herdgang de beloften van Sparta Vrouwen, een nieuwkomer in de landelijke beloftencompetitie. PSV deed wat het als koploper moest doen tegen de Rotterdamse ploeg en won haar zesde wedstrijd op rij ruim: 4-0.

Prima start eerste helft
Vanaf het eerste fluitsignaal zette Jong PSV Vrouwen de aanval in en dat leidde al binnen enkele minuten tot het eerste doelpunt. Van Straten veroverde de bal in het doelgebied van Sparta en schoot hoog in de korte hoek binnen. Een kwartier later was het Stoit die op aangeven van Mahieu door de Spartaanse defensie brak en vanuit een moeilijke hoek knap binnenschoot. Na de 2-0 nam het team wat gas terug, hoewel de beste kansen voor de thuisploeg bleven. Keepster Bastiaen beleefde een rustige middag.

Hattrick Van Straten
De tweede helft bleef de stand lange tijd ongewijzigd, ondanks een aantal prima kansen voor Jong PSV Vrouwen. Pas laat in de tweede helft voerde de ploeg de score op: Martina haalde de achterlijn en gaf een puntgave voorzet op Van Straten, die van dichtbij kon afwerken. In de slotseconde was het opnieuw Van Straten die scoorde en daarmee haar hattrick volmaakte. Dit keer schoot ze een vrije trap van 18 meter laag en hard langs de Spartaanse muur.

Met 18 punten uit zes wedstrijden blijft Jong PSV Vrouwen de beloftencompetitie aanvoeren. Aankomend weekend is het elftal van trainer Den Brok vrij in verband met de interlandperiode, waarin veel PSV-speelsters zijn uitgenodigd voor de nationale (jeugd)teams. Op zaterdag 30 oktober hervat PSV de competitie met een uitwedstrijd bij Feyenoord.

Opstelling PSV: Bastiaens, Lacroix (46’ de With), van Vliet, Verheijen (79’ Lacroix), Frijns, Mahieu, Thomas (46’ de Raaff), van Straten, Hulswit (76’ Stoit), Martina, Stoit (46’ van der Drift)