Jong PSV Vrouwen start met ruime overwinning

Vrouwen

Na bijna een jaar zonder competitieduels trad Jong PSV Vrouwen zaterdag aan voor een officiële wedstrijd. Het beloftenteam van Excelsior, toevallig ook de laatste tegenstander voor de competitie in 2020 werd stilgelegd, werd in Rotterdam met 8-1 verslagen.

Rentree Kuijpers
Bij Jong PSV Vrouwen verscheen Jeslynn Kuijpers, terugkomend van een blessure, aan de aftrap. Ook de Braziliaanse Leticia Ferreira startte aan de wedstrijd en was driemaal trefzeker. Vanaf de aftrap speelde PSV op de aanval en drong het Excelsior terug op eigen helft. De kansen volgden elkaar snel op en na een half uur stond 0-3 op het scorebord: Shi-jona Martina scoorde de eerste seizoenstreffer na een vlotte combinatie met Leticia, die niet veel later zelf doeltreffend afrondde. Na nog een treffer van Martina leek de wedstrijd vroegtijdig beslist, maar nog voor rust wist Excelsior uit een hoekschop Daniëlle de Jong te passeren. De ruststand was 1-3.

Tweede helft kopie van de eerste
Voor zover mogelijk speelde PSV nog dominanter tijdens de tweede helft. De doelpunten volgden elkaar daarbij met enige regelmaat op: zowel Martina als Leticia maakten hun hattrick vol, terwijl tussendoor Eef Smits nog een strafschop benutte. Het slotakkoord was voor Zera Hulswit, die een half gekeerd schot keurig bij de tweede paal binnengleed. Jong PSV Vrouwen wint de opening van de competitie overtuigend met 1-8. Zaterdag 11 september staat de thuiswedstrijd tegen de beloftes van landskampioen FC Twente op het programma op PSV Campus De Herdgang.

Opstelling PSV: de Jong, de With (‘46 van der Drift), Smits, Koeleman ©, Lacroix (‘46 van Vliet), Mahieu (‘46 Thomas), Verheijen (‘86 Mahieu), van Straten, Kuijpers (‘46 Hulswit), Martina, Leticia (‘63 Gofferjé)