Jong PSV verliest van Jong FC Utrecht

Jong PSV heeft vrijdagavond met 3-2 verloren van Jong FC Utrecht. Nieuweling Frey en jeugdspeler Schoonbrood maakten beiden hun debuut voor Jong PSV. Laatstgenoemde speelde daarnaast zijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal.

Aan elkaar gewaagd
Op Sportcomplex Zoudenbalch ging het aardig gelijk op in het eerste deel van de eerste helft. Het spel golfde op en neer, maar beide doelmannen hoefden niet vaak in actie te komen. Daar kwam in de 22e minuut verandering in. De thuisploeg kwam via een gevaarlijke counter op een voorsprong via Hilterman. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong, want vijf minuten later was het alweer gelijk. De debuterende Frey bezorgde de bal bij Lundqvist, die eenvoudig binnenschoof: 1-1. Verreth schoot drie minuten later de 2-1 binnen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Frey maakte vrijdagavond zijn debuut voor Jong PSV Frey maakte vrijdagavond zijn debuut voor Jong PSV

Debuut Schoonbrood
Ook in de tweede helft moest Jong PSV in de achtervolging. Zo’n tien minuten na rust bracht Venema de score op 2-1. Na een uur spelen werd Frey naar de kant gehaald door trainer Haar. De middenvelder maakte plaats voor Schoonbrood, die vrijdagavond zijn debuut maakte in het betaald voetbal. Net als in de eerste helft kwam Jong PSV ook in de tweede helft terug. In de 72e minuut schoot Verreth hard de 2-2 binnen. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar in de exta tijd kopte Venema de thuisploeg naar de overwinning. Zo verloor Jong PSV met 3-2 in Utrecht.

Van de Meulenhof, Hattu (76/Wallenburg), Abels, Soulas, Kun (60/Theunissen), Duarte, Catic, Frey (60/Schoonbrood), Verreth, Lundqvist, Daneels