Jong PSV verliest ruim van TOP Oss

Na een zege in het openingsweekend tegen FC Eindhoven is Jong PSV in het tweede competitieduel tegen een ruime nederlaag aan gelopen. TOP Oss was op eigen veld met 4-1 te sterk voor de beloften.

Valse start
In het Frans Heesen Stadion kijkt Jong PSV al snel tegen een 2-0 achterstand aan. In de 11e minuut opent Nieveld namens TOP Oss de score door Yanick van Osch met een kopbal van dichtbij kansloos te laten. Nog geen zestig seconden later verdubbelt Dogan de voorsprong door van dichtbij de 2-0 binnen te tikken. Jong PSV kan daar weinig anders dan een vrije trap van Armando Obispo tegenover stellen. In de 29e minuut verkleint de ploeg van Dennis Haar de marge toch als Joël Piroe door doelman Olij in de zestien wordt gevloerd en Ramon Lundqvist de penalty vervolgens benut: 2-1.

Na een half uur spelen bracht Lundqvist vrijdagavond Jong PSV weer dichter bij TOP Oss Na een half uur spelen bracht Lundqvist vrijdagavond Jong PSV weer dichter bij TOP Oss

Dogan breekt verzet
Acht minuten na rust is het juist de thuisploeg die uit een penalty weet te scoren. Na een duwfout blijft Dogan koel en bepaalt hij de stand op 3-1. Daarmee is het verzet van de jonge ploeg van Haar definitief gebroken, al is Piroe niet zo gek lang daarna nog gevaarlijk. De aanvaller ontsnapt aan de Ossche buitenspelval en schiet vanuit een lastige hoek nipt voorlangs. TOP-middenvelder Smeets beslist de wedstrijd daarna definitief door een dik kwartier voor tijd voor de 4-1 te tekenen. In de slotfase debuteert Amar Catic nog namens Jong PSV in het betaald voetbal.