Jong PSV verliest ruim in Breda

Jong PSV heeft in Breda ruim verloren van NAC in een doelpuntrijk duel. De ploeg van Pascal Jansen stond al snel op een 3-0 achterstand. Boljevic en Leemans deden namens Jong PSV nog iets terug in de eerste helft. NAC Breda bleek in de tweede helft een maatje te groot en liep uit, wat resulteerde in een 5-2 eindstand.

Doelpuntrijke eerste helft
Met Beto da Silva in de basis maakte Jong PSV al snel kennis met het bekende ‘avondje NAC’: al na drie minuten stond het op een achterstand door een goal van Seuntjens. Slechts acht minuten later verdubbelde Ünal de score met een intikker. Jong PSV had heel weinig in te brengen in de eerste fase van de eerste helft, het kon voornamelijk alleen maar tegenhouden. Na iets meer dan twintig minuten spelen scoorde aanvoerder Ars NAC’s derde doelpunt van de avond waardoor het voor de ploeg van trainer Jansen een vervelende avond leek te worden. In de 35e minuut deed Boljevic namens Jong PSV iets terug door op prachtige wijze de bal in de verre hoek te krullen. Slechts twee minuten later kwam Jong PSV terug in de wedstrijd door een beheerst binnengeschoten penalty van aanvoerder Leemans: 3-2. Vlak na de benutte strafschop kreeg de ploeg uit Eindhoven nog een aantal kansen op de gelijkmaker. Die viel niet meer waardoor Jong PSV na een doelpuntrijke eerste helft ging rusten met een 3-2 achterstand.

Gemiste kansen Jong PSV
Na rust kwam Jong PSV beter uit de kleedkamer en ging het op zoek naar de gelijkmaker. De eerste kans was dan ook voor Jong PSV: de gevaarlijke en goed spelende Boljevic schoot de bal maar rakelings naast het doel van keeper Ten Rouwelaar. Een paar minuten later was het Beto da Silva die Jong PSV bijna op gelijke hoogte schoot. Net toen Jong PSV aandrong, sloeg NAC Breda toe: Seuntjens scoorde zijn tweede goal van de avond en zette NAC Breda op een 4-2 voorsprong. Na de goal van Seuntjens kwam de ploeg van Pascal Jansen er niet echt meer aan te pas en ging NAC Breda op zoek naar de vijfde goal. Vlak voor tijd viel die vijfde treffer door een ongelukkige eigen goal van Jong PSV. Daar bleef het bij waardoor Jong PSV met 5-2 verliest van NAC Breda.