Jong PSV verliest laatste wedstrijd van 2019

Jong PSV is er niet in geslaagd om het jaar 2019 goed af te sluiten. In De Vliert ging de formatie van trainer Peter Uneken met 2-1 onderuit tegen FC Den Bosch.

Eerste goal Madueke
De wedstrijd begon stroef van beide kanten. De thuisploeg had iets meer balbezit, maar in grote kansen resulteerde dat nog niet. Na ruim twintig minuten was het wel raak voor FC Den Bosch. Een vrije trap vanaf de linkerflank werd tot doelpunt gepromoveerd door de vrijstaande Stefan Velkov. Tien minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. Noni Madueke, die recent de stap maakte naar Jong PSV, was via een schitterende actie meteen trefzeker tijdens zijn debuut in het elftal van Uneken. Heel lang kon Jong PSV niet genieten van de gelijkmaker, want op slag van rust scoorde Ruben Rodrigues de 2-1.

Geen grote kansen
In de tweede helft ging Jong PSV op zoek naar de gelijkmaker. Sekou Sidibe was een keer dichtbij, maar zag de doelman van FC Den Bosch redding brengen. Madueke had weer een weergaloze actie. Ditmaal eindigde zijn schot ruim naast. Met nog vijf minuten op de klok zette Jong PSV nog even aan om de gelijkmaker te forceren. Madueke was nog dichtbij de 2-2, maar zijn schot eindigde aan de verkeerde kant van de paal. Jong PSV gaat de winterstop in met zestien punten uit twintig duels. De ploeg van Uneken staat op de zeventiende plaats in de competitie.

Roulaux: Zeegers, De Haas ©, (87' Horvath) Soulas, Daverveld (45' Theunissen), Schoonbrood (75' Gloster), Ledezma, Gomes, Madueke, Sidibe, Ngonge.