Jong PSV verliest in slotseconden

Jong PSV heeft geen punten kunnen pakken tegen De Graafschap. Tot twee keer toe gaf de ploeg van Peter Uneken de voorsprong weg.

Voorsprong
Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam via Cyril Ngonge. De aanvaller werd goed bediend door Chris Gloster maar wist de openingstreffer niet te maken. Later kwam hij weer terug met een geplaatst schot die op doelman Hidde Jurjus vloog, die op dit moment op huurbasis van PSV in dienst van de superboeren speelt. Richy Ledezma kwam halverwege de eerste helft heel dichtbij maar zijn geplaatste schot ging net naast. Aanvoerder Jordan Teze wist met sterk verdedigend werk nog een uitbraak van de uitploeg te voorkomen. Vijf minuten voor rust brak Yorbe Vertessen de ban. De Belg speelde zichzelf vrij, kapte naar binnen en rondde feilloos af voor de 1-0.

Comeback
De GraafschapIn de tweede helft begon De Graafschap met het initiatief. Yanick van Osch werd verrast door de Achterhoekers en kon de gelijkmaker niet keren. Een combinatie van Shurandy Sambo en Noni Madueke bracht gevaar namens Jong PSV, maar er kwam geen doelpunt uit. Diezelfde Madueke kwam later met een fraaie kapbeweging heel dichtbij de 2-1, maar zijn inzet kwam op de paal. Halverwege het tweede bedrijf kwam Jong PSV steeds dichterbij de goal. Ngonge was tot twee keer toe dichtbij maar stuitte op Jurjus. Peter Uneken bracht Sekou Sidibe binnen de lijnen voor een aanvallende wissel. De strategie bleek te werken want het was diezelfde Sidibe die de voorsprong terug wist te pakken en de 2-1 maakte. De voorsprong was echter van korte duur want De Graafschap scoorde snel daarna wederom de gelijkmaker. Jong PSV maakte bijna nog de 3-2 maar uiteindelijk profiteerde De Graafschap van een snelle uitbraak en gooide de wedstrijd op slot, 2-3.

Van Osch; Gloster, Teze, Soulas, Sambo; Gomes (45’ Kjølø), Schoonbrood (76’ Sidibe), Ledezma; Ngonge, Vertessen (45’ Catic), Madueke.