Jong PSV verliest in slotminuten van FC Den Bosch

Jong

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen begon Jong PSV met een piepjong elftal. Met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar en 6 maanden en twee debutanten in de basis, was het desondanks de baas in de eerste helft. Mede door een rode kaart verloor het team echter met 0-1.

Overhand
Na een kwartier voetballen waren er nog nauwelijks kansen geweest toen Jong PSV uitbrak. Ismael Saibari, die niet aan de bal was, werd naar de grond gewerkt, waardoor een vrije trap in kansrijke positie volgde. Nigel thomas legde aan, maar zijn inzet vloog over. Pas in de 36e minuut kregen de beloften ook een kans tegen. Verder gaf de jonge defensie nog niets weg. Jong PSV had de overhand in de eerste helft.

Weggeglipt
Begin tweede helft werd direct de spits van FC Den Bosch bereikt met een diepe bal. Youri Roulaux wist echter tot twee keer toe een treffer te voorkomen. In de 63e minuut volgde de, tot dan toe, beste kans van de wedstrijd, maar Bakayoko werkte de voorzet net naast. In de 76e minuut kreeg Nigel Thomas zijn tweede gele kaart, waardoor Jong PSV met tien man verder moest. Daarna werd er lang standgehouden, maar het mocht niet zo zijn. In de 89e minuut glipte het weg.

Roulaux, Van de Blaak, Vos, Seelt, Comenencia; Kjølø, Saibari (88/Touré), Nassoh (76/Doudah), Timan; Thomas, Bakayoko (66/Antonisse).