Jong PSV verliest in Helmond

Jong PSV heeft vrijdagavond zijn tweede seizoensnederlaag geleden. De beloftenploeg van trainer Pascal Jansen ging in Helmond met 1-0 onderuit tegen Helmond Sport.

Doelpuntloos
Voor de neutrale toeschouwer zat de eerste helft weinig vol van verwennerij. Met de 21-jarige Jordy de Wijs als meest ervaren man kon een piepjong Jong PSV in aanvallend opzicht, mede vanwege het hoge druk zetten van Helmond Sport, voor rust maar weinig uitrichten. De Helmonders wisten op hun beurt weinig met het lichte veldoverwicht uit te richten. Verder dan een aantal gevaarloze schoten van afstand kwam de thuisploeg simpelweg niet. Dat het bij rust 0-0 stond, was dan ook geen grote verrassing.

Helmonder Bram van Vlerken in duel met de ploeg uit zijn geboorteplaats Helmonder Bram van Vlerken in duel met de ploeg uit zijn geboorteplaats

Debutanten kunnen nederlaag niet voorkomen
Des te verrassender dat het na nauwelijks vijf minuten in de tweede helft al wel 1-0 stond. Nadat eerst Braber in de eerste minuut na rust de bal via de paal uit het doel zag stuiteren, zag zijn teamgenoot Höcher zijn inzet via de paal wél in het doel belanden. De middenvelder kon vrij uithalen vanaf de rand van de zestien en schoot zo de 1-0 achter Van Osch. Na die goal kwam het duel wat meer tot leven, al wist Jong PSV maar amper gevaar te stichten. Eenmaal was invaller en debutant Cody Gakpo gevaarlijk. De 17-jarige aanvaller dwong doelman Kaya uit te komen, omspeelde hem met wat fortuin, maar kon in de weinige tijd die hij daarna had het doel niet vinden. Ook een andere debutant, Michal Sadilek was nog dichtbij, maar hij kwam na een briljante redding van Kaya net tekort om een rebound binnen te werken.

Van Osch; Van Vlerken (61/Abels), Van Bruggen, De Wijs, Alberto; Kardes (54/Gakpo), Rommens, Paal; Verreth, Gudmundsson, Blummel (76/Sadilek).