Jong PSV verliest in Emmen, maar heeft Antonisse terug

Artikel
Jong PSV verliest in Emmen, maar heeft Antonisse terug

Met Jeremy Antonisse weer in de startopstelling nam Jong PSV het daags na de interlandperiode op tegen FC Emmen. Op De Oude Meerdijk bood Jong PSV lang weerstand, maar moest het uiteindelijk zijn meerdere erkennen. Al deed het zich in de einstand tekort.

Achterstand
In de openingsfase waren het niet de spelers op het veld, maar de supporters buiten het stadion die zorgden voor het meeste vuurwerk. Na twintig minuten kwam daar verandering in toen FC Emmen met een afstandsschot Maxime Delanghe passeerde. Richting het einde van het eerste deel kwam Jong PSV steeds beter in de wedstrijd. Met als hoogtepunt een afstandsschot van Kjølø, die de doelman nog net tot corner kon degraderen. Van die hoekschop profiteerde uitgerekend de thuisploeg bijna, maar Nathan Markelo kon de uitbraak nog net op tijd een halt toe roepen.

Teenlengte
Al snel maande de aanvoerder van de Emmenaren zijn ploeg tot de orde, want Jong PSV had in het begin van de tweede helft het betere van het spel. Ismael Saibari kwam even daarvoor een teenlengte tekort om de stand gelijk te trekken. Daarna claimde de aanvallende middenvelder een penalty na vermeend hands, maar hij wist de scheidsrechter niet te overtuigen. Toen de bal daarna heel even op de eigen helft was ging het mis; door een fout in de opbouw werd de achterstand verdubbeld. Jong PSV probeerde nog terug in de wedstrijd te komen en had uiteindelijk misschien ook wel een goaltje verdiend. Maar die kwam er niet, en dus verloor het voor het eerst sinds oktober weer een duel. 

Delanghe, Markelo, Vos, Seelt, (79/Bahadir) Leysen; Kjølø, (79/Matuta) Colyn, Tielemans; (45/Bakayoko) Antonisse, (85/Comenencia) Saibari, (58/Nassoh) Touré.

Bekijk ook