Jong PSV verliest en ziet Cambuur naderen

Jong PSV dreigt langzaam maar zeker weg te zakken op de ranglijst van de Jupiler League. De ploeg die de eerste seizoenshelft als vijfde afsloot, bezet na een 2-0 nederlaag tegen SC Cambuur op zaterdag een gedeelde zevende plaats.

Bliksemstart SC Cambuur
De kleine vijfhonderd toeschouwers hadden nog maar net hun plekje op de hoofdtribune van De Herdgang gevonden, of Jong PSV keek al tegen een achterstand aan. Na 56 seconden zette Van de Streek SC Cambuur namelijk op voorsprong door de bal van dichtbij achter Jurjus te plaatsen. Een treffer waar Jong PSV lange tijd wat van slag leek. Pas in de slotfase van de eerste helft leek het team zich te kunnen herpakken en dat leidde vrijwel direct tot grote mogelijkheden. Onder meer via Lammers en Rosario. Allebei kregen ze kort voor rust een vrije doortocht naar het doel, maar tweemaal bleek doelman Zeinstra hen de baas.

Jurjus geklopt
Het inspireerde Jong PSV niet om direct na rust opnieuw op zoek te gaan naar het Friese doel. Sterker nog, de grootste kans, in de openingsfase van de tweede helft, was voor Cambuur-speler Tissoudali. Uitstekend keeperswerk van Jurjus voorkwam echter de 0-2. Het bleek slechts uitstel in plaats van afstel. Twintig minuten voor tijd was Tissoudali de doelman met een wippertje van dichtbij wel de baas: 0-2. In de vrieskou lukte het Jong PSV daarna niet meer om terug te komen.

Jurjus; Van Vlerken, Van Bruggen, Alberto, Carolina; Rigo, Rommens (65/Gudmundsson), Rosario; Verreth, Lammers (61/Piroe), Paal