Jong PSV verliest eerste duel PLIC

Jong PSV heeft woensdagavond zijn eerste duel in de Premier League International Cup verloren. Derby County O23 won op Engelse bodem met 3-1.

Grote kansen Romero
De ploeg van Haar kreeg genoeg kansen tegen het beloftenteam van Derby County. Zo liep PSV 1-spits Romero onder andere twee keer alleen op doel af, maar scoren deed de aanvaller niet. De thuisploeg ging zorvuldiger met haar kansen om. Spits Cresswell scoorde fraai met een mooi schot. Veel meer kansen kreeg de thuisploeg niet in de eerste helft. Zo was Jong PSV de betere, maar ging het toch rusten bij een achterstand.

Treffer Piroe
Vlak na rust ging Wallenburg in de fout en kreeg Derby County een strafschop. Verdediger Butterfield benutte het buitenkansje en verdubbelde zo de score. Jong PSV kwam in de 74e minuut nog wel terug via Piroe, maar drie minuten later was de marge weer twee. Invaller Mitchell-Lawson scoorde de derde Engelse goal van de avond. Ook in de tweede helft was de ploeg van Haar beter, maar was de thuisploeg effectiever.

Op 6 december speelt Jong PSV zijn volgende wedstrijd in de Premier League International Cup. PSG is dan de tegenstander in Woking.