Jong PSV verliest door standaardsituaties van Almere City

Jong PSV is er niet in geslaagd een goed resultaat te behalen tegen Almere City. Door drie tegentreffers vanuit een standaardsituatie blijft de ploeg van Peter Uneken met lege handen staan.

Weinig kansen
Na amper vier minuten voetballen in het Yanmar Stadion kreeg Jong PSV al een domper te verwerken. Uit een vrije trap van Youri Loen kopte verdediger Radinio Balker raak. In de twaalfde minuut mocht Loen opnieuw aanleggen voor een vrije trap. Dit keer koos hij ervoor zelf te schieten en ook die bal belandde in het doel. In de 36e minuut kreeg PSV een klein kansje na een voorzet van Catic. Meer was er niet te zien in de eerste helft van beide kanten.

Goede start tweede helft
De tweede helft was wat dat betreft beter dan de eerste. Jong PSV begon wervelend. Na vijf minuten gespeeld te hebben stond de 2-1 op het scorebord. Joël Piroe mocht vanaf vrijwel dezelfde positie als Loen in de eerste helft aanleggen voor een vrije trap. Hij schoot hem fraai in de linkerhoek buiten bereik van doelman Smits. In de 54e minuut was het opnieuw raak. Schoonbrood onderschepte een bal goed en stuurde Catic weg die heel beheerst de bal onder de doelman schoof. Een comeback was opeens weer realiteit. Echter was het Almere dat het initiatief overnam. In de 65ste minuut raakte Almere City de lat en stuiterde de bal vervolgens op de doellijn. Gelukkig was hij er niet in zijn geheel overheen. Tien minuten voor tijd scoorde de thuisploeg toch de winnende treffer. Opnieuw vanuit een standaard situatie. Bij een corner was het invaller Thomas Verheydt die boven iedereen uitkwam en raak kopte. Jong PSV was niet meer in staat de gelijkmaker te forceren waardoor er nipt verloren werd.

Roulaux; Wallenburg, Zeegers, Soulas, Theunissen, Lauwers (90/Kuisch), Sidibe (81/Horváth), Daverveld (C), Piroe (61/Ledezma), Schoonbrood, Catic.