Jong PSV verliest Brabantse ontmoeting van Helmond Sport

Jong

De beloften van PSV wisten geen punten te halen in Helmond. De Brabantse ontmoeting eindigde in 1-0 voor de thuisploeg.

Achterstand
Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd. Na vijf minuten speeltijd werd Maxime Delanghe al op de proef gesteld door de Helmonders, maar hij was scherp genoeg om zijn doel schoon te houden. Jong PSV nam de controle zelf over en kwam zelf tot drie goede kansen in tien minuten tijd. De eerste twee pogingen waren van Nigel Thomas, beide keren kwamen zijn schoten op de Helmondse doelman. Daarna kwam nog de mogelijkheid voor Fode Fofana die van dichtbij niet wist te controleren. Ook Mathijs Tielemans deed een duit in het zakje. Een hard schot ging over. Helmond Sport zocht naar een herkansing voor de gemiste kansen, maar verdedigend wist Dennis Vos een gevaarlijk moment te blokkeren. Na een ruim half uur viel de opener in het net. Delanghe was kansloos bij een hard schot in de verre hoek, 1-0 voor de thuisploeg. Minuten later probeerde Joel Piroe de stand weer gelijk te maken. Een listig chipje ging net over het doel. De defensie van Jong PSV werd getest in de eerste helft, van een gelijkmaker kwam het niet meer.

Vechtlust
Helmond Sport kwam fel uit de kleedkamer, maar weer bleek Delanghe moeilijk te passeren. Een afstandschot werd geblokkeerd en ook de rebound was prooi voor de Belg. De zoektocht naar de gelijkmaker was in volle gang, een schot van Mathias Kjølø en een poging van dichtbij van Tielemans hielden de Helmonders scherp. Na een uur speeltijd was de controle vooral voor Helmond Sport. Een dubbele wissel van Jong PSV met Yorbe Vertessen en Kristófer Kristinsson moest meer aanvalsmogelijkheden brengen. Een hard laag schot van de IJslander bracht bijna de gelijke stand terug, maar de Helmondse doelman toonde goede reflexen. Ook Tielemans liet weer van zich horen. Een schot van dichtbij miste controle en ging over het doel. Jong PSV wilde zich niet overgeven aan de achterstand en de strijd voor de gelijkmaker ging door. Uit een lange bal wist Mees Kreekels een slimme voorzet te geven, die net geen eindstation vond. Ondanks de vechtlust kwam de comeback er niet meer, de goal van Helmond Sport was de enigste van de wedstrijd.

Delanghe; Kreekels, Felipe, De Haas, Vos (73’ Oppegård); Kjølø (84’ Touré), Schoonbrood (73’ Doudah), Piroe; Tielemans, Fofana (62’ Kristinsson), Thomas (62’ Vertessen).