Jong PSV ten onder na goede start

Jong PSV is het laatste blok voor de winterstop gestart met een nederlaag. In het eerste duel in een drukke periode werd met 4-1 verloren van De Graafschap.

Droomstart
Ondanks een offensief begin van de thuisploeg, resulterend in onder andere een bal op de lat, kende Jong PSV een droomstart op De Vijverberg. Al eerder in de wedstrijd toonde de ploeg van Peter Uneken de technische kwaliteiten die de ploeg bezit als het ook maar enigszins de ruimte krijgt. Maar waar het toen nog niet tot een doelrijpe kans leidde, gebeurde dat na een kwartier spelen wel. Opnieuw werd door vlot combinatiespel de diepte gevonden, ditmaal bij Catic. De jonge aanvaller, veel sneller dan zijn opponent, frommelde zich langs doelman Jurjus en tekende voor 0-1. Lang kon Jong PSV niet van die treffer genieten. Nog geen vijf minuten later viel een voorzet van Van Mieghem pardoes in het doel achter Van de Meulenhof: 1-1. Tien minuten voor rust zette De Graafschap nog eens aan en viel ook de 2-1. Nadat Van de Meulenhof eerder nog knap keerde, moest hij het antwoord schuldig blijven na een Doetinchemse hoekschop.

In de eerste minuut werd er niet gevoetbald op De Vijverberg. Een statement tegen racisme In de eerste minuut werd er niet gevoetbald op De Vijverberg. Een statement tegen racisme

Brancard
Nog voor rust volgde een nieuwe tegenslag. Manchester City-huurling Gomes leek op het eerste gezicht behoorlijk aangeslagen het veld te moeten verlaten na een duel. De middenvelder werd met een brancard van het veld gedragen en aan het begin van de tweede helft vervangen door Wallenburg. Hij zag De Graafschap vervolgens al snel op 3-1 komen via Hamdaoui. Daarmee was het verzet van Jong PSV gebroken. De Graafschap liep nog uit naar 4-1 via oud-PSV’er Nijland. Komende maandag wacht alweer een kans op eerherstel. Dan speelt Jong PSV thuis tegen NAC Breda. Over een week volgt Helmond Sport.