Jong PSV ten onder in Leeuwarden

Jong PSV heeft na twee overwinningen een nederlaag moeten slikken. In het waterkoude Friesland was Cambuur Leeuwarden met 3-1 te sterk voor de ploeg van trainer Dennis Haar.

Zwakke eerste helft
In de beginfase zette de thuisploeg Jong PSV al snel onder druk. Na een klein kwartier kreeg de formatie van Haar wel een opgelegde kans om de score te openen. Joël Piroe kwam net een teenlengte te kort om een voorzet van Jordan Teze binnen te werken. In de rebound schoot Bart Ramselaar hard over. Cambuur werd sterker en Kevin van Kippersluis zette de Friezen op een 1-0 voorsprong. Op slag van rust deelde de Cambuur nog een tik uit, want Sam Hendriks maakte de 2-0.

Weinig kansen
Ook in de tweede helft had Jong PSV moeite met het creëren van kansen. Matthias Verreth was nog het dichtstbij een treffer, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Met nog een kwartier te spelen besliste Hendriks de wedstrijd in het voordeel van de Friezen door de 3-0 op het scorebord te zetten. In de slotfase redde Lennerd Daneels nog de eer voor Jong PSV en eindigde de wedstrijd in 3-1.

Van de Meulenhof; Teze, Daverveld (56’ Schoonbrood), Soulas, Theunissen (67’ Daneels), Frey, Ramselaar, Mauro Junior, Verreth, Piroe ©, Aboukhlal (81’ Wallenburg).