Jong PSV strijdt om periodetitel

Artikel
Jong PSV strijdt om periodetitel

Als eerste van alle PSV-teams hervat Jong PSV zondagmiddag het seizoen met een officiële wedstrijd. En dat is er niet zomaar één. In Amsterdam speelt het de beloftentopper tegen Jong Ajax en bij winst maakt de ploeg van Dennis Haar kans op de periodetitel.

Hoe zit dat?
Jong PSV staat in de Keuken Kampioen Divisie op de 6e plaats, acht punten achter koploper FC Den Bosch en dat heeft het voor een groot gedeelte te danken aan een goede tweede periode. De laatste acht duels leverden Jong PSV zestien punten op, twee minder dan FC Den Bosch dat bij winst op FC Dordrecht (dat 19e staat) de tweede periodetitel wint. Mocht de lijstaanvoerder een misstap begaan dan kan Jong PSV de periodetitel pakken. Daarvoor moet het wel winnen van Jong Ajax en zorgen dat het Roda JC en Top Oss op basis van doelsaldo voorblijft.

Vraagtekens    
Niet alleen aan een eventuele periodetitel kleven nog de nodige haken en ogen. Trainer Haar weet nog niet exact of het een beroep kan doen op spelers die voor de winterstop geregeld uitkwamen voor Jong PSV, maar momenteel met PSV in Qatar verblijven. Dat geldt onder anderen voor Michal Sadílek, Joël Piroe, Matthias Verreth, Jordan Teze, Zakaria Aboukhlal (allen Jong PSV-selectie), Armando Obispo, Cody Gakpo en Dante Rigo. Doelman Yanick van Osch, die geregeld het doel verdedigde in de Keuken Kampioen Divisie, mist het duel sowieso. Hij staat de komende maanden buitenspel wegens een forse blessure.

Bekijk ook

SAMENVATTING PSV O19 - Vitesse O19

Video

PSV TV | Yanick van Osch

Video

SAMENVATTING | Jong PSV - TOP Oss

Video