Jong PSV start nieuwe seizoen met zege

Jong PSV is het nieuwe seizoen begonnen met een overwinning. Op De Herdgang werd het 2-1. Zakaria Aboukhlal maakte vrijdagavond zijn debuut in het betaald voetbal en wist gelijk te scoren.

Prachtige goal Aboukhlal
Trainer Dennis Haar zag zijn elftal al vroeg op achterstand komen tegen de stadsgenoot. Na acht minuten kopte Van der Heyden de bezoekers op voorsprong. Enkele minuten later kreeg debutant Aboukhlal direct een kans om de score gelijk te trekken. De buitenspeler stond helemaal vrij en haalde uit, maar stuitte op doelman Swinkels. Het leek erop dat de beloftenploeg met een 1-0 achterstand ging rusten, tot de 45e minuut. Aboukhlal haalde opnieuw uit en ditmaal vloog de bal er wel in. Via een FC Eindhoven-been belandde de bal achter Swinkels in de kruising. Een prachtig doelpunt.

Hoofdtrainer Mark van Bommel was aandachtig toeschouwer vrijdagavond Hoofdtrainer Mark van Bommel was aandachtig toeschouwer vrijdagavond

Fraaie assists Abels
Ook de tweede goal van Jong PSV mocht er zijn. Dirk Abels stuurde de opkomende Jordan Teze weg met een schitterende pass. De rechtsback knalde vervolgens hard binnen en zette zijn ploeg op voorsprong. Dat was ook gelijk één van de spaarzame hoogtepunten in de tweede helft. Het spel golfde op en neer, zonder echt grote kansen. In de slotminuten van het duel kreeg Elton Kabangu nog een kans op de gelijkmaker, maar Yanick van Osch redde knap. Zo wint Jong PSV met 2-1 van FC Eindhoven. Een goede start van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie voor de ploeg van Haar.

Van Osch, Teze (61/Piroe), Abels, Soulas, Theunissen, Sadilek, Aboukhlal (89/Kun), Lundqvist, Romero, Duarte, Verreth

Zakaria Abouhklal scoorde bij zijn debuut in het betaald voetbal Zakaria Abouhklal scoorde bij zijn debuut in het betaald voetbal