Jong PSV speelt opnieuw gelijk tegen Roda JC

Jong PSV heeft net als in de eerste ontmoeting met Roda JC met 1-1 gelijkgespeeld. Leemans scoorde schitterend namens Jong PSV.

Leemans zet Jong PSV op voorsprong
Jong PSV nam het op maandagavond op sportcomplex De Herdgang op tegen Roda JC Kerkrade. In een vermakelijke eerste helft golfde het spel, mede door slordigheden aan beide kanten, op en neer. De beste kansen in het eerste bedrijf waren voor de bezoekers, maar zij stuitten telkens op de uitstekend keepende Jesse Bertrams. Bertrams had een paar goede reddingen in huis na kopballen van onder andere Biemans. Ook een op een was de doelman van Jong PSV de sterkere. Van Hyfte en Scheurs kregen de bal oog in oog met Bertrams er niet in. Jong PSV had een aantal gevaarlijke uitbraken. Een goede aanval via Boljević en Luković kon niet worden binnengetikt. Na bijna een half uur spelen kwam Jong PSV op voorsprong. Rayhi met de actie naar binnen en hij hield keurig het overzicht. Hij zag de vrijstaande Leemans en hij schoot de bal op schitterende wijze in de kruising: 1-0. Jong kreeg nog kansen via Rayhi, maar zijn pogingen gingen net over het doel van Roda JC. Jong PSV ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

Vreugde na de openingstreffer van Clint Leemans | © Pics United Vreugde na de openingstreffer van Clint Leemans | © Pics United

Bertrams stopt strafschop
Het spel leverde in de tweede helft minder kansen op als in de eerste helft. Jong PSV creëerde kleine kansen via Rayhi en schoten van afstand, maar deze leverden niet veel problemen op voor de doelman van Roda JC. Na een uur voetballen ging Jong PSV met drie spelers op de counter tegen twee van Roda JC. Marquet gaf de bal net niet lekker mee aan Heesakkers waardoor zijn schot niet genoeg kracht had. In de 70e minuut kreeg Roda JC een penalty na een overtreding van Loof op Scheurs. Diezelfde Scheurs ging achter de bal staan en Bertrams hield de strafschop. Hij kon de bal niet ver genoeg naar buiten duwen, waardoor de ingelopen Van Hyfte alsnog de bal binnen kon tikken: 1-1. Beide ploegen creëerden daarna nog mogelijkheden maar kwamen niet meer tot scoren. Jong PSV bleef voor de zesde keer op rij ongeslagen.

J. Bertrams, Noor, Loof, Alberto, Heesakkers, Leemans, Boljević (90, Sanoh), Marquet (75, Rommens), Quekel, Luković en Rayhi (63, Van Overbeek).