Jong PSV reist naar Den Bosch voor laatste wedstrijd van 2019

Artikel
Jong PSV reist naar Den Bosch voor laatste wedstrijd van 2019

Jong PSV reist naar Den Bosch voor een ontmoeting tegen FC Den Bosch in speelronde 20 van de Keuken Kampioen Divisie. De beloftenploeg speelde de seizoensopener ook tegen de Bossche ploeg. Toen werd het 2-2 op PSV Campus De Herdgang.

Selectie
Mike van de Meulenhof sluit aan bij de A-selectie van PSV. Daarom zal de plek onder de lat naar Youri Roulaux of Kyan van Dorp gaan. Baggio Wallenburg, Andrew Mendonca, Amar Catic, Koen Oostenbrink en Yorbe Vertessen reizen niet mee naar Den Bosch. Het vijftal kampt nog met blessures. Chris Gloster sluit wel weer aan bij de selectie. Van Noni Madueke werd het recent bekend gemaakt dat hij aan zal sluiten bij Jong PSV. Vanavond zal hij bij de wedstrijdselectie zitten.

Onderling resultaat
De 13 wedstrijden die Jong PSV en FC Den Bosch tegen elkaar hebben gespeeld zijn redelijk in balans. PSV won 4 keer, 4 keer werd het gelijk en 5 keer ging de winst naar Den Bosch. Topscorer van dit affiche is PSV’er Sam Lammers. In 3 wedstrijden met Jong PSV tegen FC Den Bosch scoorde hij 5 keer. Waaronder 4 doelpunten in een spectaculaire 5-4 overwinning in 2016. 

Vorm
Jong PSV verloor nauw van FC Dordrecht in de laatste thuiswedstrijd. Daardoor staat de ploeg met 16 punten op de 16e plaats in de competitie. FC Den Bosch staat met 25 punten op plaats 12. Vorige speelronde speelde de Bossche ploeg ook een Brabantse derby, toen wonnen ze 1-2 van NAC Breda.

FC Den Bosch - Jong PSV is om 20.00 uur op stadion De Vliert in Den Bosch en staat onder leiding van scheidsrechter Arthur Denil.