Jong PSV pijnlijk onderuit in Utrecht

Jong PSV moet nog altijd wachten op de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Peter Uneken ging met 3-0 onderuit op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Jong FC Utrecht.

Onnodige achterstand
Onder zomerse omstandigheden begon Jong PSV prima aan de wedstrijd in de Domstad tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. De formatie van Uneken nam meteen het initiatief, maar tot grote kansen leidde dat nog niet.

Na een half uur kwam de thuisploeg op een verrassende 1-0 voorsprong. Jonas Arweiler schoot hard op doel en Lars Unnerstall kon de bal niet klemvast pakken. Jong FC Utrecht-aanvaller Rayan El Azrak kon profiteren. Op slag van rust kreeg Jong PSV een gigantische kans op de gelijkmaker. Sekou Sidibe ontsnapte aan de buitenspelval, maar zijn schot eindigde op de paal.

Weinig kansen
Ook in de tweede helft had Jong PSV meer balbezit. Invaller Olivier Horvath zorgde voor het eerste gevaar, maar de doelman van de thuisploeg hield zijn doel schoon. Net zoals in de eerste helft wist Jong FC Utrecht verrassend te scoren. Deze keer mocht Christopher Mamengi vanuit een corner vrijuit binnen koppen: 2-0.  Met nog een kleine twintig minuten op de klok besliste Christopher Mamengi het duel: 3-0.