Jong PSV pakt in extremis een punt tegen Helmond Sport

Jong

Op PSV Campus De Herdgang speelde Jong PSV gelijk tegen Helmond Sport. De Eindhovenaren gaven de voorsprong weg, maar wisten in de slotfase de achterstand om te buigen tot gelijkspel. Shurandy Sambo en Tijn Daverveld maakten de doelpunten namens Jong PSV.

Kansarm
Jong PSV beleefde een rustige eerste helft. Armando Obispo kwam terug van blessureleed en liet zich gelijk zien met een aantal sterke intercepties en diepe ballen. In aanvallend opzicht kwam de grootste kans van Johan Bakayoko. De aanvaller werd ingespeeld en wist knap door de verdedigingslinie van de Helmonders te kruisen. Vlak voordat hij tot een echte schietkans kon komen werd hij tegengehouden. Het was weer Bakayoko die in de slotminuten van de eerste helft een strakke voorzet af wist te leveren, maar deze vond geen eindstation. Zonder echt grote kansen te hebben gehad vertrokken beide ploegen naar de kleedkamer.

Kansrijk
Jong PSV kwam met veel venijn uit de kleedkamer. In de eerste minuten kwam er een grote kans voor Mathias Kjølø. De middenvelder kon vrij schieten maar stuitte op Helmond Sport-doelman Van Gassel. Na vorige speelronde al te scoren tegen FC Den Bosch probeerde Shurandy Sambo dat kunstje te herhalen. Na een slimme combinatie met Bakayoko kon de rechtsback schieten maar de hoek was te moeilijk voor een doelpunt. Het eerste doelpunt kwam uiteindelijk toch van Sambo, die zijn kunstje toch wist te herhalen. Wederom moest de rechtsback uit moeilijke hoek schieten maar deze keer was de bal perfect geplaatst. Via de binnenkant van de paal in het doel, 1-0. De voorsprong stond echter maar enkele minuten op het scorebord voordat Helmond Sport de gelijkmaker in het net schoot. Jong PSV vocht hard om de voorsprong terug te pakken met een aantal goede kansen. Het was echter Helmond Sport die de voorsprong in handen. Maxime Delanghe had een goede redding in huis op een Helmonds schot, maar de rebound was vrij binnen te tikken. In de slotminuten leek het gedaan voor Jong PSV, maar na een scrimmage voor het doel wist Tijn Daverveld de bal in het doel te werken. Na een knotsgekke slotfase met nog een Eindhovens schot op de paal moest genoegen genomen worden met een punt.

Delanghe; Sambo, Obispo (45/Kreekels), Daverveld, Vos; Rigo (85/Tielemans), Matuta; Kjølø, Touré (85/Thomas); Fofana (70/Kristinsson), Bakayoko.