Jong PSV pakt eerste drie punten in stadsderby

Jong

Jong PSV heeft de eerste drie punten van het seizoen binnen. De mini-Lichtstadderby was een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten. De belofteploeg was in het eerste deel heer en meester, maar kwam in de tweede helft in de problemen na een rode kaart.

Heer en meester
De eerste grote kans van de wedstrijd was voor FC Eindhoven dat via een volley Vincent Müller op de proef probeerde te stellen. Toch is het Jong PSV dat op voorsprong komt. Via een geplaatst schot passeerde Fodé Fofana oud-PSV’er Nigel Betrams. Een minuut later kwam Jeremy Antonisse dichtbij een tweede doelpunt. Zijn inzet werd echter gekeerd. Vlak voor rust schoot Mohamed Amin Doudah, die zijn eerste goal in het betaald voetbal maakte, Jong PSV naar een 2-0 voorsprong.

Tegenhouden
De belofte begon waar het gebleven was: combinatievoetbal. In de 53e minuut vloeide daar ook meteen een goal uit toen Fofana voor zijn tweede van de avond tekende. Daarna draait het even helemaal om. Doudah pakte een rode kaart vlak nadat FC Eindhoven terugkwam met de 3-1. Daarna ging het stormen rond het doel van Vincent Müller. Het leidde uiteindelijk tot een tweede tegendoelpunt in de 84e minuut, maar daar bleef het bij. Jong PSV pakt de eerste drie punten van het seizoen en klimt naar de 11e plek.

Müller, Comenencia, Vos, Van De Blaak, Öppegård; Kjølø, Doudah, Saibari (84/Leysen); Antonisse (77/Touré), Fofana (77/Tielemans), Bakayoko (64/Timan).