Jong PSV pakt de eerste periodetitel!

Jong PSV heeft vrijdagavond de Bronzen Stier in de Jupiler League gewonnen. In Waalwijk werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. Na negen wedstrijden staat de beloftenploeg van Jansen - nog altijd ongeslagen - met 21 punten bovenaan in de Jupiler League. Een knappe prestatie van de ploeg van Jansen!

Goede start
Jong PSV kwam met maar een doel naar Waalwijk: de eerste periodetitel binnenhalen. Ze stonden daar niet alleen voor. Maar liefst 42 supporters waren afgereisd naar Waalwijk om de ploeg te steunen, een record. De Herdgang Heroes, zoals ze zichzelf noemen, zagen Jong PSV goed beginnen. Na negen minuten was het al bijna raak: een schot van Poulsen eindigt op de lat. Slechts zeven minuten later redt doelman Williams een kopbal van Lammers knap van de doellijn. Na de goede start nam RKC het initiatief over en kreeg de thuisploeg enkele kansjes. Zo verrichte Jurjus na een half uur spelen een knappe redding. Na zijn redding kregen beide ploegen geen grote kansen meer wat resulteert in een 0-0 ruststand.

Het artikel loopt verder onder de afbeelding

Periodekampioen!
Na rust nam Jong PSV direct het initiatief. Al na een minuut spelen kreeg Lammers de kans op de eerste treffer. Keeper Williams redt knap. In de eerste fase van de tweede helft was Jong PSV de betere, maar creƫerde het geen grote uitgespeelde kansen. Na 68 minuten spelen schoot topscorer Lammers Jong PSV op een verlossende 1-0 voorsprong. De spits maakte alweer zijn negende doelpunt van het seizoen. Na het doelpunt stond Jong PSV even onder druk en moest Jurjus weer in actie komen en verrichte de keeper zijn tweede knappe redding van de avond. Het werd ook nog gelijk toen Van Bruggen de bal ongelukkig tegen de arm kreeg en scheidsrechter Manschot de bal op de stip legde. Het buitenkansje werd benut door Langendijk: 1-1. In de resterende vijf minuten kwam het echter niet verder in gevaar. De plaats in de play-offs gaat naar VVV-Venlo. NAC Breda dat de beste papieren had verloor met 2-1 bij FC Volendam.

Een echte goaltjesdief, Sam Lammers tekende voor de 0-1 | © Photo-Prestige Een echte goaltjesdief, Sam Lammers tekende voor de 0-1 | © Photo-Prestige

Door het gelijkspel staat Jong PSV na negen speelronden bovenaan in de Jupiler League en wint het de Bronzen Stier. Van harte gefeliciteerd mannen!