Jong PSV opent met een gelijkspel

Jong PSV heeft een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van de debuterende Peter Uneken kwam door Ihattaren terug van een achterstand, maar een rode kaart van De Haas gooide roet in het eten.

Ihattaren maakt het verschil
Jong PSV komt sterk uit de startblokken en is twee keer via Aboukhlal gevaarlijk. De buitenspeler weet echter niet te scoren. Het is dan ook verrassend dat FC Den Bosch na amper tien minuten spelen de voorsprong neemt. Abdullahi verschalkt doelman Van de Meulenhof met een geplaatst schot die via de onderkant van de lat in het doel valt. De ploeg van Uneken blijft na het doelpunt de betere partij en gaat direct op zoek naar de gelijkmaker. Nadat een rake kopbal van Aboukhlal is afgekeurd, maakt Mohamed Ihattaren het verschil nog voor rust. De aanvallende middenvelder krult eerste de bal in de verre hoek en rondt even later beheerst af voor de 2-1 ruststand.

Rode kaart De Haas
Zonder Ihattaren en Teze begint Jong PSV aan de tweede helft, maar dat gaat niet zoals gehoopt. Aanvoerder De Haas krijgt zeven minuten na rust een rode kaart. De centrale verdediger haalt de doorgebroken Trotman neer en moet vertrekken. De daaruit volgende vrije trap betekent ook meteen de gelijkmaker. Verbeek schiet raak. In het restant van de wedstrijd wordt de ploeg gedwongen zich terug te trekken. Aboukhlal krijgt nog een mogelijkheid op een derde treffer, maar wederom faalt de buitenspeler. Mede dankzij Toni Lato (kopt een bal van de lijn) houdt Jong PSV stand in de tweede helft en pakt het een punt tegen FC Den Bosch.

Van de Meulenhof; Teze (46/Daverveld), Soulas, De Haas (C), Lato, Lauwers, Schoonbrood, Ihattaren (46/Ledezma), Aboukhlal, Piroe, Catic (57/Wallenburg).