Jong PSV op bezoek bij FC Den Bosch

Jong PSV op bezoek bij FC Den Bosch
2 min

Na twee mooie zeges op rij speelt Jong PSV vrijdagavond om 20.00 uur een uitwedstrijd bij FC Den Bosch. De ploeg van Darije Kalezic staat slechts één plaats onder Den Bosch en heeft evenveel punten.

Jong PSV in de flowTot april had Jong PSV nog maar één zege geboekt na de winterstop, maar afgelopen week voegde het team van Kalezic er twee aan dat totaal toe. Vrijdag 3 april werd VVV-Venlo met 0-2 verslagen, afgelopen dinsdag pakte Jong PSV de eerste drie punten na de winter op De Herdgang. De leeftijdsgenoten van Jong Ajax werden ook met 2-0 aan de kant gezet. De twee duels daarvoor speelde Jong PSV gelijk, het is nu al vier wedstrijden ongeslagen en opgeklommen naar de veertiende plaats in de Jupiler League. Bij een nieuwe overwinning kan het FC Den Bosch en Jong FC Twente passeren op de ranglijst.

Vier duels zonder overwinningBij FC Den Bosch loopt het momenteel even wat minder. De ploeg van René van Eck wacht al vier wedstrijden op een overwinning. De laatste keer dat de club de drie punten pakte was op 13 maart thuis tegen Jong FC Twente (2-0). Van de laatste vier duels verloor Den Bosch er drie, alleen in de meest recente wedstrijd behaalde FC Den Bosch een punt. Op bezoek bij Fortuna Sittard werd met 0-0 gelijk gespeeld.

In Eindhoven won Jong PSV met 5-1; FC Den Bosch eindigde dat duel met tien man  © Pics United In Eindhoven won Jong PSV met 5-1; FC Den Bosch eindigde dat duel met tien man © Pics United

Overtuigende zege op Den BoschVoor de winterstop ontving Jong PSV de tegenstander van vanavond al op de Herdgang. FC Den Bosch werd destijds met 5-1 verslagen. Voor rust stond de ploeg van Kalezic al op een 3-0 voorsprong via doelpunten van Clint Leemans, Elvio van Overbeek en Mohamed Rayhi. Meteen na de pauze maakte Aleksandar Boljevic er 4-0 van, ruim kwartier later zette Jordy de Wijs de 5-0 op het scorebord. Barry Maguire redde de eer voor Den Bosch door een kwartier voor het einde 5-1 te maken. Bij Den Bosch kreeg Elvis Kabashi in de negentigste minuut nog een rode kaart.