Jong PSV ontvangt Roda JC

Artikel
Jong PSV ontvangt Roda JC

Jong PSV speelt maandagavond om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen Roda JC. Bij winst op de nummer drie van de Jupiler League kan Jong PSV de dertiende plaats innemen ten koste van Jong FC Twente. De Tukkers komen vanavond ook in actie, zij spelen thuis tegen Jong Ajax.

Ongeslagen reeks
De ploeg van Darije Kalezic is aan een indrukwekkende serie bezig. Al vijf wedstrijden op rij is Jong PSV ongeslagen. In die vijf duels werden negen punten gepakt. Twee keer won Jong PSV (0-2 bij VVV-Venlo en 2-0 van Jong Ajax) en drie keer speelde Jong PSV met 1-1 gelijk (MVV Maastricht, Telstar, FC Den Bosch). De meest recente van de serie was de uitwedstrijd tegen Den Bosch. Jort van der Sande maakte na 61 minuten de 1-0, Clint Leemans zette Jong PSV in de tachtigste minuut op 1-1.

Richten op de nacompetitie
Net als N.E.C. degradeerde Roda JC het afgelopen seizoen uit de Eredivisie. Er werd vervolgens ingezet op een directe terugkeer, maar daar ziet het er nog niet naar uit. N.E.C.  werd kampioen van de Jupiler League en verzekerde zich al van de Eredivisie, Roda kan dat nu alleen nog klaarspelen via de nacompetitie. De Limburgers staan op de derde plek op de ranglijst, de nacompetitie lijkt ze daarom niet meer te kunnen ontgaan. De laatste weken zijn de prestaties van Roda wisselvallig. Afgelopen week won het nog met 7-0 van Helmond Sport, de week daarvoor gingen de Kerkraders met 6-0 onderuit bij Sparta Rotterdam.

Gelijkspel in Kerkrade
Begin oktober ging Jong PSV op bezoek bij Roda JC. In het Parkstad Limburg Stadion behaalde het team van Kalezic een punt door met 1-1 gelijk te spelen. Roda was al na zeventien minuten op een 1-0 voorsprong gekomen door een doelpunt van Henk Dijkhuizen en lang zag het er ook naar uit dat het daarbij zou blijven. Op aangeven van Elvio van Overbeek was het echter Boris Cmiljanic die in de tachtigste minuut de 1-1 liet noteren.

Kaartverkoop
Wil jij deze wedstrijd ook bijwonen en Jong PSV steunen naar een overwinning? Koop dan nu een kaartje. Op maandag vindt er vanaf 18.30 uur kassaverkoop plaats op De Herdgang. Tevens zijn er in de voorverkoop kaarten verkrijgbaar in de PSV FANstore. Er geldt een vrije verkoop, er is geen PSV Club Card nodig. De prijs bedraagt € 5,00 per stuk.

Bekijk ook

PSV TV | Uitzending 3 juni 2020

Video

Inside Training | 3 juni 2020

Video