Jong PSV onderuit in Wijdewormer

Jong PSV heeft op een ijskoude maandagavond met 2-1 verloren van Jong AZ. Het duel ging in de eerste helft nog gelijk op, maar na rust veranderde het spelbeeld en kreeg Jong PSV al snel twee goals tegen. Gakpo scoorde namens Jong PSV.

Aan elkaar gewaagd
Ondanks de vrieskou waren een paar honderd toeschouwers naar het trainingscomplex van AZ gekomen om te kijken naar het duel tussen de twee beloftenelftallen. Jong PSV begon goed aan dat duel. Het kreeg in de eerste tien minuten via Donyell Malen, Cody Gakpo en Ramon Pascal Lundqvist al een aantal kleine mogelijkheden om de score te openen, maar een goal bleef uit. De beste kans van de eerste helft was na 43 minuten spelen voor de thuisploeg. Spits Druijff werd diep gestuurd en schoot rakelings naast. Het aantal kansen in de eerste helft was op één hand te tellen. Beide ploegen gaven achterin weinig weg en waren erg aan elkaar gewaagd. De 0-0 ruststand was niet meer dan logisch.

Gakpo zorgde maandagavond voor de aansluitinstreffer Gakpo zorgde maandagavond voor de aansluitinstreffer

Snelle tegengoals
Vlak na rust zag het spelbeeld er ineens een stuk anders uit. Jong AZ kreeg binnen vijf minuten twee grote kansen en scoorde deze ook. Zo stond de ploeg van Dennis Haar ineens met 2-0 achter. Na de tegenslagen ging het duel weer redelijk gelijk op en moest Jong PSV in de achtervolging. Na een kleine 70 minuten spelen besloot Dennis Haar om aanvallend te wisselen: Verreth kwam binnen de lijnen voor Teze. Vier minuten later viel de aansluitingstreffer: Gakpo kopte de bal binnen en bracht de spanning terug. Jong PSV drong in de slotfase nog wel aan, maar wist niet meer te scoren. Dat kwam mede door een aantal reddingen van doelman Olij. Zo verliest Jong PSV opnieuw met 2-1 van Jong AZ, net als eerder dit seizoen op De Herdgang.

Van Osch, Van Vlerken (82/Laursen), Teze (68/Verreth), Obispo, Carolina, Rigo (88/Piroe), Malen, Rosario, Lammers, Lundqvist, Gakpo