Jong PSV met vierde overwinning op rij richting Amsterdam

Jong

Voor het eerst sinds 2018 kon Jong PSV voor de vierde keer op rij winnen. Die klus moest het gaan klaren tegen Helmond Sport, waar het eerder dit seizoen nog van verloren had. Er is sindsdien veel veranderd, zo bleek ook vandaag.

Dominant
De zeventienjarige Kjell Peersman liet al vroeg in de wedstrijd zien wat hij in zijn mars had. Met een felle taclke stopte hij eigehandig de uitbraak van de bezoekers af. Niet veel later bracht Fode Fofana Jong PSV op voorsprong. Vanuit de hoekschop kopte hij knap raak. De belofte domineerde de eerste helft, maar de 1-0 voorsprong bleef gehandhaafd.

Uitgespeeld

Daar bracht Mohamed Nassoh in de tweede helft snel verandering in. Na een geweldige voorzet van Fedde Leysen, ronde Nassoh af met een prachtige volley. Trainer Ruud van Nistelrooy zag hoe zijn ploeg daarna de wedstrijd rustig kon uitspelen. Een wedstrijd waarin het nauwelijks in gevaar kwam en het zichzelf enkel tekort deed in het aantal doelpunten. En dus was de vierde overwinning op rij een feit. Komende maandag reist het af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Jong Ajax.

Peersman, Comenencia, (60/Markelo) Seelt, Vos, Leysen; Kjølø, (60/Doudah) Ledezma, (70/Tielemans) Nassoh; (87/Toure) Thomas, (60/Colyn) Fofana, Saibari.