Jong PSV met tien man onderuit in Volendam

Jong PSV heeft geen punten overgehouden aan het uitduel met FC Volendam. De ploeg van Peter Uneken kwam al voor rust met tien man te staan na een rode kaart voor Maxime Soulas. Jong PSV hield lang stand, maar moest in de slotfase het hoofd buigen.

Onterecht rood Soulas, schitterende goal Ledezma
Jong PSV begon goed aan de wedstrijd in het waterkoude Volendam. Na een kleine tien minuten dacht Matthias Kjølø de score te openen voor Jong PSV. Zijn schot ketste via de onderkant van de lat terug in het veld. Richard Ledezma kwam net een teenlengte tekort om de rebound binnen te schieten. Even later was het de thuisploeg die de score wel kon openen. Een schuiver van Francesco Antonucci eindigde achter doelman Youri Roulaux. De eerste helft vorderde en FC Volendam had het initiatief. Na ruim een half uur werd Maxime Soulas onterecht van het veld gestuurd na een vermeende overtreding op Martijn Kaars. Met tien man kwam Jong PSV op slag van rust alsnog op gelijke hoogte door een schitterende pegel van Ledezma.

Jong PSV in slotfase onderuit
Met tien man kwam Jong PSV goed uit de kleedkamer. Na een verkeerde pass achterin bij FC Volendam kon Ledezma profiteren. Hij onderschepte de bal en stifte hem over doelman Nordin Bakker: 1-2. FC Volendam moest met een man meer de aanval gaan zoeken. De druk nam toe op het doel van Roulaux. Na ruim een uur scoorde Gijs Smal dan toch de gelijkmaker. Jong PSV hield lang knap stand, maar het weergaloze schot van Nick Doodeman trof doel. Net voor tijd bepaalde Kaars de eindstand op 4-2.