Jong PSV mede-koploper na winst op VVV

Jong PSV heeft maandagavond de gedeelde koppositie in de Jupiler League veroverd. De ploeg van trainer Pascal Jansen was in Venlo met 2-1 te sterk voor VVV-Venlo. Jordy de Wijs was met een fabelachtige vrije trap in de slotfase de matchwinnaar.

Zesde seizoenstreffer Lammers
Op een kansje van Ralf Seuntjes in de openingsminuut na had Jong PSV aanvankelijk weinig te duchten van de koploper van de Jupiler League na drie speelronden. Hoewel de thuisploeg logischerwijs het spel probeerde te bepalen kwamen de beloften van coach Jansen tot 33e minuut niet echt in de problemen. Uitgerekend Clint Leemans, die sinds dit seizoen bij VVV-Venlo speelt, bracht daar verandering in. Hij zette zijn nieuwe ploeg met een schot van afstand op 1-0. Jong PSV kon daar in aanvallend opzicht nauwelijks iets tegen inbrengen. Toch stond het halverwege gelijk. Wie anders dan Sam Lammers bracht de beloften met een kopbal uit een vrije trap langszij. Drie minuten voor het rustsignaal tekende hij zo voor de 1-1.

Sam Lammers knikte tegen VVV-Venlo alweer zijn zesde treffer tegen de touwen Sam Lammers knikte tegen VVV-Venlo alweer zijn zesde treffer tegen de touwen

Wereldgoal De Wijs
Dat die stand in de eerste minuten van de tweede helft nog steeds op het bord stond, had alles te maken met Seuntjes. De topscorer van de Jupiler League van vorig jaar mocht, na een vermeende duwfout van Pablo Rosario aanleggen voor een strafschop, maar schoot ruim en hard over. Een paar minuten later mocht Jong PSV niet klagen toen Leemans zijn tweede gele kaart en dus rood ontving. Ondanks de numerieke minderheid had VVV-Venlo een dikke twintig minuten voor tijd wel weer op voorsprong moeten komen. Jonathan Opoku had de 2-1 namelijk voor het intikken, mar raakte op zo’n vijf meter voor doel slechts de paal. Drie minuten later deed Gudmundsson nagenoeg het zelfde. Zijn misser bleef voor Jong PSV zonder gevolgen, want zo'n tien minuten voor tijd bepaalde Jordy de Wijs op fabelachtige wijze de eindstand op 2-1 door een vrije trap via de onder kant van de lat binnen te schieten.

Pasveer; Van Vlerken(46/Abels), Van Bruggen, De Wijs(87/Alberto), Carolina; Rosario, Rommens, Lundqvist; Gudmundsson, Lammers, Laursen(58/Verreth).