Jong PSV loopt vierde periodetitel mis

Jong PSV is er niet in geslaagd om in de laatste speelronde van de Jupiler League de vierde periodetitel te winnen. Op bezoek bij Fortuna Sittard ging de ploeg met 1-0 onderuit. Door de nederlaag eindigt Jong PSV op een vijfde plaats in de competitie. Fortuna promoveert.

Koopmans uitblinker
De wedstrijd in het Fortuna Sittard Stadion begon erg stroef. Beide ploegen gingen rommelig om met het balbezit en dat leidde tot weinig kansen. Na een kwartier kwam Fortuna beter in de wedstrijd en creĆ«erde de formatie van trainer Kevin Hofland een aantal kansen. Ook de ploeg van trainer Dennis Haar kreeg een kans. Dante Rigo schoot ruim naast na een goede aanval. Toch was voor rust vooral doelman Luuk Koopmans uitblinker aan de zijde van Jong PSV met enkele fraaie reddingen.

De meegereisde Jong PSV-fangroep 'Herdgang Heroes' zag Luuk Koopmans uitblinken bij Jong PSV De meegereisde Jong PSV-fangroep 'Herdgang Heroes' zag Luuk Koopmans uitblinken bij Jong PSV

Vooral spanning
Jong PSV keek al vroeg na rust tegen een 1-0 achterstand aan. Finn Stokkers kopte van dichtbij keihard raak en liet ditmaal Koopmans kansloos. Later leek Jong PSV de 1-1 op het scorebord te zetten, maar een volley eindigde in het zijnet. Met een aantal wissels probeerde Haar nog wat te forceren, maar grote kansen bleven uit. Desondanks bleef het spannend tot de laatste minuut, gescoord werd er echter niet meer.

Koopmans; Van Vlerken, Abels, Obispo (65/Teze), Carolina; Duarte, Rigo (65/Lonwijk), Ritzmaier; Verreth, Laursen, Daneels (71/Konings)