Jong PSV loopt puntverlies op tegen FC Dordrecht

Jong PSV is er niet in geslaagd om drie punten te pakken tegen FC Dordrecht. De bezoekende ploeg kwam in de eerste helft op voorsprong en het lukte de ploeg van Peter Uneken niet meer om het gat te overbruggen.

Wisselvallige opening
De openingsfase bleef redelijk rustig met kleine kansen over en weer. Een schot van Cyril Ngonge schoof voorlangs het doel en later stuitte een mogelijkheid van Robin Schoonbrood op een verdediger van FC Dordrecht. De Dordtenaren kwamen met de grootste kans maar zagen een schot op de paal gaan. De uitploeg kwam met het openingsdoelpunt. Jari Schuurman passeerde Mike van de Meulenhof in de rebound. Ngonge kwam nog een tweede keer dichtbij een goal maar zijn schot vloog over het doel. Zonder verder doelpunt klonk het rustsignaal.

Geen aansluiting
Ook de tweede helft begon wisselend. Trainer Peter Uneken bracht Tijn Daverveld binnen de lijnen ten koste van Jordan Teze maar de tactische wijziging mocht niet baten. Jong PSV was niet zonder kansen, een wervelende combinatie tussen Sekou Sidibe en Richard Ledezma bracht het spel naar voren, maar vond geen eindpunt. Tien minuten voor tijd kwam Robin Lauwers in het veld als aanvallende wissel. Maar ook hij wist het tij niet te keren. Beide ploegen kwamen niet meer aan scoren toe en 0-1 werd de eindstand.

Van de Meulenhof; Teze (45/Daverveld), Soulas, De Haas, Theunissen (80/Lauwers); Gomes, Schoonbrood, Ledezma; Ngonge, Sidibe, Horvath (60/Mendonca).