Jong PSV komt twee keer terug van achterstand tegen MVV

Artikel
Jong PSV komt twee keer terug van achterstand tegen MVV

Jong PSV heeft de eerste thuiswedstrijd van 2019 niet in winst kunnen omzetten. Onder koude omstandigheden vocht de ploeg van trainer Dennis Haar zich twee keer knap terug van een achterstand tegen MVV Maastricht.

Snelle goals
Al na achttien seconden lag de bal in het netje. Via een voorzet van de rechterkant werkte Joeri Schroijen, die ook al twee keer scoorde in het heenduel, de bal achter doelman Youri Roulaux. Jong PSV moest zich herstellen en deed dat snel. Joël Piroe werd neergehaald in de zestienmeter en de scheidsrechter wees naar de stip. Matthias Verreth bleef ijskoud en schoot de gelijkmaker binnen. Na wat speldenprikjes over en weer was het Justin Lonwijk die dé kans kreeg op de 2-1. De middenvelder kreeg de bal op aangeven van Wallenburg voor het inschieten, maar de van PSV gehuurde Luuk Koopmans keerde zijn inzet. Deze misser bleek een dure, want vijf minuten later kwam MVV op voorsprong. Rechtsback Martina kwam goed door aan de rechterkant en zette met een snoeihard schot in de bovenhoek de 1-2 ruststand op het scorebord.

Gelijkmaker en rode kaart
In de tweede helft probeerde Jong PSV direct een doelpunt te forceren. Maar veel verder dan afstandsschoten kwam het in het begin niet. Na ruim een uur spelen kwam de ploeg dan toch op gelijke hoogte. Doelman Koopmans van MVV kon een afstandsschot niet goed verwerken en daarvan profiteerde Joël Piroe. Kort na het doelpunt kwam Jong PSV met een man meer op het veld te staan, Mares ontving zijn tweede gele kaart na een overtreding op Kun. De Eindhovenaren probeerden daarna nog de winnende te maken, en vlak voor tijd was het Zakaria Aboukhlal die er heel dicht bij was. De aanvaller tikte de bal met zijn borst voorbij de doelman, maar wist de bal niet in het open doel te krijgen.

Met deze uitslag staat Jong PSV momenteel zesde in de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande vrijdag wacht het uitduel met FC Dordrecht, aftrap 20.00 uur.

Opstelling:
Roulaux, Wallenburg, Daverveld, Soulas, Theunissen, Verreth, Frey, Lonwijk (61/Daneels), Kun (83/Schoonbrood), Piroe, Aboukhlal.

Bekijk ook