Jong PSV komt tegengoal niet te boven

Jong PSV heeft vrijdagavond met 1-0 verloren van Almere City. Het duel leek lange tijd op een 0-0 af te stevenen, maar kwam alsnog enigszins los na de openingstreffer.

Aan elkaar gewaagd
In de eerste helft bleken beide teams aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer, maar tot grote kansen leidde dit niet. Almere City nam wel regelmatig het doel onder vuur, maar dit was vaak van een te grote afstand om Koopmans in problemen te brengen. In de 28e minuut was Sam Lammers voor Jong PSV nog het dichtst bij een treffer. Hij maakte zich na een voorzet van links los van zijn directe tegenstander maar zijn schot ging voorlangs.

Sam Lammers in actie Sam Lammers in actie

Raak uit een corner
De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. In de 57e minuut was Almere City dichtbij de openingstreffer toen Mac-Intosch van achteruit opstoomde en plots voor Koopmans stond, maar daarna miste zijn schot de kracht en richting. Diezelfde Mac-Intosch deed het even later dan alsnog. In de 68e minuut kopte hij raak na een corner. Daarna gooide Jong PSV de schroom van zich af, wat al snel tot een grote kans voor Paal leidde. In het laatste kwartier verhoogde de ploeg van Pascal Jansen de druk, maar de gelijkmaker bleef uit.

Koopmans; Van Vlerken, Van Bruggen, Rosario, Alberto; Rigo, Duarte (85/Lonwijk), Paal; Gudmundsson (85/Piroe), Lammers, Carolina