Jong PSV komt ondanks kansen niet tot scoren tegen TOP Oss

Artikel
Jong PSV komt ondanks kansen niet tot scoren tegen TOP Oss

Met maar liefst negen spelers van PSV O18, waarvan vier zestien jaar, speelde Jong PSV de inhaalwedstrijd tegen TOP Oss op PSV Campus De Herdgang. Bij een overwinning kon Jong PSV twee plekken stijgen naar de dertiende plaats en goede zaken doen in de strijd om de vierde periodetitel. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Veel kansen, geen goals
In de vijftiende minuut raakte oud-PSV’er Olivier Rommens geblesseerd waardoor TOP Oss al vroeg moet wisselen. Vlak daarna kwam Jong PSV in de problemen. Na een afvallende bal hadden de Ossenaren hem zo voor het inschieten. Mark Spenkelink bracht echter redding met een katachtige reflex. De gevaarlijkste kans van Jong PSV ontstond in de 40e minuut toen Frederik Oppegård de bal hoog op het veld veroverde. Hij stak Jeremy Antonisse weg die de bal vervolgens maar net naast de goal krulde.

Spannende slotfase
In de beginfase van de tweede helft had Jong PSV de bal, maar lukte het niet om tot uitgespeelde kansen te komen. In de 75e minuut kreeg de net ingevallen Mohamed Nassoh de bal randje zestien voor de voeten. Hij haalde hard uit, maar de bal belandde op de lat. Toen was het zover. Mylian Jimenez kwam binnen de lijnen en maakte daarmee zijn debuut in het betaald voetbal. Vlak daarna brak Antonisse uit waarna hij alleen op de keeper afging. De doelman kwam vervolgens te laat en kreeg een directe rode kaart. De overtreding werd buiten de zestien gemaakt en de vrije trap vloog over. Ondanks de overtalsituatie kwam Jong PSV niet meer tot een doelpunt, de brilstand bleef op het scorebord.

Opstelling Jong PSV
Spenkelink, Sambo, Matuta, Dennis Vos, Oppegård; Saibari, Bakayoko, Doudah (70/Jimenez), Thomas, Tielemans (66/Nassoh), Antonisse (77/Bougafer).