Jong PSV komt ondanks kansen niet tot scoren tegen FC Dordrecht

Jong

Jong PSV nam het dinsdagavond op tegen hekkensluiter FC Dordrecht. In een wedstrijd waar vooral de ploeg van Peter Uneken kansen creëerde bleef het uiteindelijk met lege handen achter. Armando Obispo en Joël Piroe stonden de hele wedstrijd binnen de lijnen.

Counters
In de eerste minuut was er meteen een grote kans voor FC Dordrecht, maar Tijn Daverveld kon met een sliding een goal voorkomen. Daarna kwam Jong PSV vaak in de buurt van de goal. Toch was het FC Dordrecht dat met een aantal counters het gevaarlijkst was. De beste kans van PSV in de eerste helft ontstond uit een steekpass van Dante Rigo. Shurandy Sambo wist echter niet het doel te vinden. Daarna kon Maxime Delanghe nog een spectaculaire redding vieren. Een paar minuten later kon hij echter niet voorkomen dat Jong PSV in de 34e minuut alsnog op achterstand kwam.

Slotoffensief
Vlak na het tweede startsignaal kwam Fodé Fofana een-op-een met de keeper, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. Daarna moest Sambo twee keer vlak achter elkaar ingrijpen om een grotere achterstand te voorkomen. Johan Bakayoko bracht, snel daarna, Fofana voor een tweede keer in stelling na een lobje over de verdediging. Ditkeer ging de inzet echter naast. Even later breekt Jong PSV weer door, maar weer is het niet raak. Ondanks een slotoffensief kwam Jong PSV niet meer tot scoren. Eindstand 0-1.