Jong PSV kent geen moeite met Helmond Sport

Jong PSV kent geen moeite met Helmond Sport
2 min

Jong PSV kende vrijdagavond weinig moeite met een zwalkend Helmond Sport. De bezoekers, die voor de ontmoeting op De Herdgang 7 van de laatste 8 duels verloren, werden door Jong PSV op een 3-0 nederlaag getrakteerd.

Gudmundsson maakt 13e
Met de 5-0 overwinning op FC Eindhoven nog vers in het geheugen schoot Jong PSV uit de startblokken tegen streekgenoot Helmond Sport, waar het vertrouwen na de vele klappen van de afgelopen maanden duidelijk broos was. Op het hoofdveld aan de jeugdzijde onderstreepte Gudmundsson - maandag nog goed voor een hattrick - opnieuw zijn vorm door na 13 minuten voor de openingstreffer te tekenen. Toevalligerwijs ook zijn 13e seizoenstreffer. Via Lammers en Piroe (zijn eerste in het profvoetbal) liep Jong PSV vervolgens snel uit naar een 3-0 voorsprong.

Sam Lammers viert zijn 16e goal van het seizoen. Jöel Piroe (rechts), die de assist gaf, tekende later voor de 3-0 Sam Lammers viert zijn 16e goal van het seizoen. Jöel Piroe (rechts), die de assist gaf, tekende later voor de 3-0

Controle
Met een dubbele wissel na een dik half uur schudde Helmond Sport-coach Hendriksen zijn team enigszins wakker, al bleef het voor zijn ploeg vooral bij schade beperken. Iets dat overigens aardig lukte, ook al omdat Jong PSV na rust niet echt aanzette om de score verder op te voeren. Behoudens een schot van Lammers, vroeg in de tweede helft en een open kans voor Gudmundsson, trachtte Jansens ploeg vooral de controle over de wedstrijd te behouden. Zo kwam de zege geen moment meer in gevaar en sloot Jong PSV de derby-week af met zes punten uit twee duels.

Opstelling Jong PSV
Van Osch; Van Vlerken(85/Abels, Van Bruggen, Rosario, Alberto; Rigo, Paal, Zinchenko(71/Obispo); Gudmundsson Lammers, Piroe(63/Rommens)