Jong PSV kan tegen Jong AZ vervolg geven aan ruime overwinning

Jong

Na een wervelende wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (6-1 overwinning) komt vanavond Jong AZ op bezoek. Uit in Alkmaar was het dé wedstrijd van Ismael Saibari die met een hattrick een groot aandeel had in de 4-1 overwinning.

Selectie
Vincent Müller sluit, vanuit het eerste, aan bij Jong PSV dat daarmee in totaal twintig spelers op het wedstrijdformulier heeft staan. De held van de uitwedstrijd tegen Jong AZ, Ismael Saibari, is er vanavond door een blessure nog altijd niet bij. Dat geldt ook voor Mathijs Tielemans. Mees Kreekels is afwezig i.v.m. een schorsing.

Ruime cijfers
Uit bij Jong FC Utrecht wisten de talenten van PSV eindelijk weer eens met ruime cijfers te winnen. Bij het rustsignaal stond het al 3-0 in het voordeel van Jong PSV. In de tweede helft gingen ze verder waar ze mee begonnen waren en scoorde ze nogmaals drie goals. Echter kent ook Jong AZ een goeie generale. De Alkmaarders versloegen Jong Ajax thuis met 2-1.

Heenwedstrijd
Het gaat vanavond om een zogeheten ‘zes-puntenwedstrijd’. Jong PSV staat op de zeventiende plek met één punt meer dan Jong AZ. Bij een overwinning zou het dus goede zaken doen. Daarbij kan het vertrouwen tanken uit de heenwedstrijd die het in september speelde. Het kwam toen vier minuten na het startsignaal al op achterstand, maar dankzij de hattrick van Saibari en een benutte penalty van Richard Ledezma konden ze drie punten mee naar huis nemen.