Jong PSV jaagt op punten in Doetinchem

Artikel
Jong PSV jaagt op punten in Doetinchem

In speelronde 16 van de Keuken Kampioen Divisie reist Jong PSV naar Doetinchem voor een ontmoeting met De Graafschap. De Achterhoekers spelen mee in de top van de competitie, dus de ploeg van Peter Uneken staat een lastige klus te wachten.

Selectie
Chris Gloster en Yorbe Vertessen zitten niet bij de selectie in verband met blessureleed. Ook Koen Oostenbrink is afwezig, hij is geblesseerd geraakt bij een oefenwedstrijd. Verder is de selectie compleet. Mike van de Meulenhof (foto) zit ook bij de selectie.

Onderling resultaat
Een wedstrijd tegen De Graafschap kan alle kanten op. In 8 eerdere duels tegen de Achterhoekers won Jong PSV 3 keer, 1 keer werd het gelijkspel en 4 keer won De Graafschap. De vorige ontmoeting in Doetinchem eindigde in een 2-3 winst voor de Eindhovenaren. Dante Rigo scoorde eenmaal en Cody Gakpo maakte er twee. Jong PSV vocht zich terug van een 2-0 achterstand en wist in de laatste minuut de winst te pakken.

Vorm
Met 12 punten uit 14 wedstrijden staat Jong PSV momenteel op de 17e plaats. De Graafschap staat op plaats 2 met 30 punten. De vorige wedstrijd van Jong PSV was een 1-1 gelijkspel tegen Telstar door een goal van Sekou Sidibe. De Graafschap won toen 1-2 van Helmond Sport. Zowel Jong PSV als De Graafschap hebben nog een wedstrijd tegoed uit speelronde 15. Deze zullen later deze maand ingehaald worden.

De Graafschap - Jong PSV is vanavond om 20.00 uur op de Vijverberg in Doetinchem en staat onder leiding van Laurens Gerrets.

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video