Jong PSV hard onderuit in Kerkrade

3 min
Jong

De ontmoeting met Roda JC in Kerkrade liep voor Jong PSV uit op een deceptie. De ploeg van Peter Uneken verloor met 5-1 van de Limburgers. Doelpuntenmaker voor Jong PSV was Fode Fofana.

Bliksemstart
Roda JCDe thuisploeg begon met een bliksemstart aan de wedstrijd. Binnen de eerste tien minuten kwam het openingsdoelpunt. Van dichtbij kon er geschoten worden richting het doel van Maxime Delanghe voor de 1-0. Roda JC bepaalde in de openingsfase het aanvallende tempo en de Eindhovenaren zochten vooral naar mogelijkheden in de omschakeling. Uit een omschakeling was het juist Roda JC die de voorsprong wist te verdubbelen. Na een snelle aanval kon er laag en gericht afgelegd worden waardoor Delanghe wederom kansloos was. Met een slimme pass leek Jeremy Antonisse misschien iets terug te kunnen doen, maar de buitenspeler werd afgevlagd voor buitenspel. Jong PSV nam het initiatief even terug en het was gelijk bijna raak. Van dichtbij kon Antonisse uit moeilijke hoek schieten maar de bal ging net naast het doel. Damian Timan was dichtbij de rebound maar kon niet binnentikken. Ook Shurandy Sambo gaf nog een goede voorzet, maar die ging net over het hoofd van Fode Fofana en in de handen van Roda-doelman Hoekstra. Vlak voor rust werd Fofana weer gevaarlijk. Na een goede opbouw kwam de spits slim vrij voor het doel, maar voordat hij kon schieten wist de Limburgse verdediging op het laatste moment in te grijpen. Richting het einde van de eerste helft was Jong PSV vooral in balbezit en zoekende naar een doelpunt, maar voor rust viel er geen meer.

Geen comeback in de benen
In de tweede helft kwam de thuisploeg het beste uit de kleedkamer. In de eerste minuten van het tweede bedrijf wist Roda JC de voorsprong te vergroten naar 3-0. Het ging van kwaad tot erger toen de Limburgers vrij wisten te komen en het het vierde doelpunt van de avond in de touwen konden schieten. Met nog een ruim half uur te spelen leek het een onmogelijke comeback voor Jong PSV. Antonisse deed een aardige poging om op het scoreformulier te komen maar zijn inzet ging over het doel. Dante Rigo mocht nog zijn rentree maken voor Jong PSV, hij kwam op het veld voor Matuta. De Belg liet zichzelf gelijk zien met een aantal slimme passes. De achterstand werd nog verkleind door Fode Fofana. De spits kwam goed vrij in het zestienmetergebied en rondde feilloos af voor de 4-1. De goal bracht moed terug bij de spelers van Jong PSV. Het spel vertrok veelal richting de helft van Roda JC en steeds vaker kwam er aanvallende dreiging van de Eindhovense talenten. Toch viel het niet de goede kant op, uit de omschakeling vocht Roda JC terug. Een lastige bal kwam goed voor het doel en Roda-aanvaller Bakker kon de bal met een sliding binnenwerken, 5-1. Een comeback was te hoog gegrepen voor de Eindhovenaren.