Jong PSV geeft zege in slotfase weg

Jong PSV heeft de tweede thuiswedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie niet omgezet in een overwinning. Dirk Abels bezorgde zijn ploeg in de 82e minuut met zijn eerste treffer in het betaald voetbal nog de voorsprong, maar die werd door Verkennis ongedaan gemaakt.

Rentree Romero
Voor rust zijn de kansen op De Herdgang spaarzaam. Vooral omdat beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd zijn, speelt het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Als er al eens een aanvaller van Jong PSV, waar Romero terugkeerde met een basisplaats, of Helmond Sport in kansrijke positie dreigt op te duiken is of de eindpass niet goed of ontbreekt het aan de afronding. Zodoende hoeven beide doelmannen amper in actie te komen. Het dichtst bij een treffer is nog Gakpo, die na een fraaie dribbel van afstand uithaalt en maar nipt naast krult.

Treffer Abels
Direct na rust werd Romero vervangen door Duarte, waardoor Piroe doorschoof naar de spitspositie. Toch slaagde Jong PSV er niet in meer kansen te creƫren. Op een bevlieging van Aboukhlal of Gakpo na, hield Helmond Sport het gevaar redelijk buiten de eigen zestien. De bezoekers zelf waren ook niet bij machte om gevaarlijk te worden. Invaller Catic kreeg namens Jong PSV nog wel een grote kans, maar Van Gassel wist zijn inzet te keren. Het duel leek zodoende op 0-0 uit te draaien, totdat Abels een goede actie van Gakpo bekroonde met een treffer: 1-0. Diep in blessuretijd maakte Verkennis die goal ongedaan.

Van Osch; Abels, Soulas, Obispo, Kun; Lundqvist, Sadilek(Verreth/62), Piroe; Gakpo, Romero(Duarte/46), Abouhklal(Catic/73)