Jong PSV gaat vrijdagavond voor twee op rij

Artikel
Jong PSV gaat vrijdagavond voor twee op rij

Jong PSV speelt vanavond de uitwedstrijd tegen TOP Oss in speelronde 12 van de Keuken Kampioen Divisie. Vorige wedstrijd wist de ploeg van Peter Uneken 2-1 te winnen van FC Eindhoven en wil nu punten pakken in de volgende Brabantse derby.

Selectie
De selectie van Jong PSV heeft een aantal wijzigingen ten opzichte van het duel met FC Eindhoven. Chris Gloster speelt in verband met een blessure niet mee en ook Justin de Haas, Yorbe Vertessen en Amar Catic zijn nog niet fit. Tegen FC Eindhoven speelden Mike van de Meulenhof en Jordan Teze mee, maar die zijn er nu niet bij. Kyan van Dorp is voor vanavond toegevoegd aan de selectie.

Gelijke strijd
Jong PSV heeft twaalf keer eerder tegen TOP Oss gespeeld. Doorgaans levert dit affiche spannende wedstrijden op. Van de twaalf wedstrijden won Jong PSV er zes, vijfmaal ging de winst naar Oss en het werd een keer gelijkspel. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen was in februari. Toen werd het 3-1 in Eindhoven. De PSV-doelpunten kwamen van Justin Lonwijk, Mauro Júnior en Zakaria Aboukhlal.

Vorm
Jong PSV begint meer op stoom te komen in de Keuken Kampioen Divisie maar staat met tien punten uit elf wedstrijden op de zeventiende plaats. TOP Oss staat twee plaatsen daaronder, op de negentiende plaats met acht punten. Vorige speelronde won Jong PSV van FC Eindhoven door doelpunten van Cyril Ngonge en Robin Schoonbrood. TOP Oss speelde uit tegen SC Cambuur en verloor 5-1.

De wedstrijd is vanavond om 20.00 uur in het Heesen Yachts Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom.

Bekijk ook