Jong PSV gaat voor drie punten tegen Jong AZ

Jong PSV gaat voor drie punten tegen Jong AZ
2 min

Op PSV Campus De Herdgang gaat Jong PSV op zoek naar de eerste drie punten van het seizoen. Jong AZ is te gast in Eindhoven in de vijfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Peter Uneken gaat vol voor de winst tegen het team uit Alkmaar.

Op zoek naar winst
Jong PSV kent een ongelukkige seizoensstart. Na vier wedstrijden staat Jong PSV met één punt onderaan in de Eerste Divisie. De seizoensopener tegen FC Den Bosch leverde een punt op voor de Eindhovenaren na een 2-2 gelijkspel. De volgende wedstrijden tegen MVV Maastricht en Jong FC Utrecht werden verloren. De ploeg van Peter Uneken gaat vol voor de drie punten tegen Jong AZ.

Unnerstall en Lato
Doelman Lars Unnerstall zit weer bij de selectie van Jong PSV vanavond. De Duitser deed de vorige speelronde ook mee tegen Jong FC Utrecht. Door een knieblessure kwam hij sinds mei niet meer in actie, maar nu kan de doelman minuten maken bij Jong PSV. Ook Toni Lato zit bij de selectie van Peter Uneken zodat hij wedstrijdritme op kan doen.

Nieuwkomers
Vanuit PSV O19 zit Nigel Thomas bij de selectie. In de vorige speelronde tegen Jong FC Utrecht maakte hij zijn basisdebuut in de Keuken Kampioen Divisie. Nieuwkomers Claudio Gomes en Cyril Ngonge zitten bij de selectie vanavond en kunnen debuteren tegen in het rood-wit. Ook Chris Gloster is weer terug in Eindhoven na de interlandperiode en kan zijn debuut maken.

Onderling resultaat
Jong PSV en Jong AZ spelen voor de vijfde keer tegen elkaar in de Keuken Kampioen Divisie. In de vorige vier ontmoetingen won PSV één keer. Twee keer ging de winst mee naar Alkmaar en de laatste keer was gelijkspel. De vorige thuiswedstrijd van Jong PSV tegen de Hollandse ploeg eindigde in 3-1 winst voor PSV. Jong AZ staat op dit moment met 5 punten op de 14e plaats.

De wedstrijd is om 20.00 uur op PSV Campus De Herdgang en staat onder leiding van Luca Cantineau.