Jong PSV en Telstar delen de punten in Velsen-Zuid

Artikel
Jong PSV en Telstar delen de punten in Velsen-Zuid

Het duel tussen Jong PSV en Telstar eindigde in een 2-2 gelijkspel. De ploeg van invallende trainer Ernest Faber kwam twee keer tot scoren, maar het was niet genoeg voor de winst. Doelpunten kwamen van Nigel Thomas en Manu Matuta.

Thomas on target
Een jonge Jong PSV-selectie nam het op tegen het volwassen Telstar. Toch hield de ploeg van invallend trainer Ernest Faber zich staande. Jong PSV kwam dan ook met het eerste gevaar. Ismael Saibari ontfutselde slim de bal van Telstar en bediende Johan Bakayoko. Laatstgenoemde probeerde te schieten maar zijn kans kwam niet. Ook Jeremy Antonisse deed een waardige poging. Hij gaf de bal laag en hard voor, maar de verdediging van Telstar kon op tijd ingrijpen. Ondanks dat Jong PSV de grotere kansen had, was de eerste goede uitbraak van Telstar gelijk raak. Kyan van Dorp had een knappe redding in huis op een doorgebroken speler van de thuisploeg, maar bij de rebound stond hij uit zijn doel. De voorsprong was echter van korte duur, nog geen tien minuten later kwam Nigel Thomas een-op-een met Telstar-doelman Doornbusch. De spits schoot gericht binnen voor de gelijkmaker.

Kluts
Jong PSV begon gretig aan de tweede helft en zocht gelijk naar de voorsprong. Toch was de eerste echte kans van het tweede bedrijf voor de thuisploeg. Eerst wist Van Dorp de bal goed weg te boksen na een hoekschop. De rebound die volgde werd makkelijk gevangen door de doelman. Echter was de volgende hoekschop wel raak. Bij de tweede paal kon Telstar-aanvoerder Korpershoek binnenkoppen en de voorsprong terugpakken. Vanuit Jong PSV kwam er gevaar terug via Shurandy Sambo, de rechtsback gaf een strakke voorzet maar Thomas kwam een teenlengte tekort. Later was het Sambo zelf die er net niet bij kon. Uit de kluts kwam de bal tussen Doornbusch en Sambo in, maar de Telstar-doelman was er sneller bij. In een zinderende slotfase viel dan toch de gelijkmaker. Uit de kluts kwam de bal voor het doel en kon vrijwel elke Jong PSV’er binnentikken. Het laatste zetje kwam uiteindelijk van Manu Matuta voor de 2-2. Daarna klonk gelijk het eindsignaal. 

Opstelling Jong PSV
Van Dorp; Sambo, Vos, Matuta, Oppegård; Doudah, Saibari, Tielemans; Bakayoko, Thomas, Antonisse.